Braces / Bandages bieden correcties en ondersteuning voor uw lichaam in geval van klachten.
Wij beschikken over een ruim assortiment bandages en braces (ook wel orthesen genoemd). Naast de functionaliteit van de bandage is natuurlijk ook de betaalbaarheid een belangrijk gegeven in onze dienstverlening. Wij werken uitsluitend met door zorgverzekeraars erkende merken. Een bandage kan voorgeschreven worden door een arts, maar kan ook zonder verwijzing aangeschaft worden. Bij verwijzing door een arts vallen diverse braces onder de vergoeding door de zorgverzekeraars.
Pouwels Orthopedie levert onder andere bandages en braces voor duim, pols, elleboog, nek, rug, knie en enkel.
Hieronder geven we een aantal voorbeelden van veel voorkomende klachten met hun bijbehorende brace/bandage:


Duimklachten, o.a. skiduim:

De rhizoLoc is een anatomisch gevormde duimorthese ter stabilisatie van de duim. De orthese kan perfect naar de individuele anatomie aangepast worden. Het materiaal is huidvriendelijk en dus comfortabel bij het dragen. Perforaties in het materiaal voorkomen overmatig zweten. Klittenbandsluitingen maken het aantrekken van de Rhizoloc voor iedereen eenvoudig. Met de Rhizoloc wordt een effectieve ontlasting van de duim gekoppeld aan een plezierig draagcomfort

Tennisarm:
De EpiPoint is een orthese voor de behandeling van de tenniselleboog. EpiPoint is een nieuwe, revolutionaire elleboogbandage die speciaal ontwikkeld is, voor de functionele behandeling en preventie van tenniselleboogklachten. De bandage kan door een simpele beweging van de pelotte zowel links als rechts gedragen worden, heeft minimale afmetingen en is door de variabele klittenbandsluiting perfect af te stellen. Door gerichte compressie zorgt de pelotte voor ontlasting en massage rond de elleboog. Een uitstekend draagcomfort wordt gegarandeerd.

Nekklachten:
De Cerviflex is een anatomisch gevormde steunende halskraag van schuimstof. De Cerviflex steunt de halswervelkolom en bevordert de spierontspanning, zodat bestaande klachten verminderd worden.

CTS/Reuma
Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) en reumatische klachten: De Manuloc is een orthese ter stabilisatie van het polsgewricht. Ongewenste bewegingen worden door aluminiumstaven verhinderd waardoor de pols rust krijgt die noodzakelijk is voor het herstel van de klachten. Er is gebruik gemaakt van zacht ademend materiaal. Samen met de eenvoudige klittenbandsluitingen ontstaat een comfortabel draagcomfort.

Knieklachten:
De GenuTrain is een anatomisch gevormde actieve bandage ter ontlasting en stabilisatie van het kniegewricht. De GenuTrain ontlast de knieschijf en het kniegewricht. De visco-elastische pelotte omsluit de knieschijf volledig en zorgt voor een voortdurende massage van het omringende weefsel. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd, zodat de pijn en de zwelling snel verdwijnen. Door gebruik van micro vezels is de bandage prettig te dragen.

Achillespeesklachten:
De AchilloTrain is een anatomisch gevormde actieve achillespeesbandage ter ontlasting van de achillespees. Door de toepassing van een geïntegreerde schokabsorberende hielverhoging vermindert de spanning op de achillespees. De visco-elastische pelotte zorgt voor een gerichte compressie van het omringende weefsel en stimuleert de doorbloeding. Een neutraal hielkussen voor de andere voet wordt meegeleverd.

Hielspoor:
ViscoSpot is een visco-elastisch hielkussen waarin een zachte, anatomisch geplaatste kern verwerkt is. Deze (blauwe) kern zorgt voor het ontlasten van de pijnlijke plek onder de hiel. ViscoSpot bestaat uit huidvriendelijk materiaal, verschuift niet en kan in elke (sport)schoen gedragen worden. Eenvoudige reiniging en een lange levensduur worden gegarandeerd.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.
Tel: 045-5742071
Email: info@pouwelsorthopedie.com