Goed schoeisel

Pouwels Orthopedie adviseert u niet alleen over voeten of alleen over schoenen. Ons advies richt zich altijd op de combinatie van voeten en schoenen. Want voet en schoen staan in nauwe wisselwerking met elkaar en kunnen niet los van elkaar worden gezien.
Wanneer we een oplossing zoeken voor uw voetprobleem, dan kijken we dus ook altijd naar uw schoenen. De schoen vervult namelijk een belangrijke functie als het gaat om de conditie en de gezondheid van uw voeten. Schoenen zorgen voor bescherming en geven ondersteuning aan de voeten en de rest van het lichaam.

De ideale schoen bestaat niet

Het concept van een “ideale schoen” bestaat volgens ons niet. Wat voor de een geschikt is, is voor de ander totaal ongeschikt. Daarnaast zijn de functionele vereisten voor het schoeisel afhankelijk van diverse omgevingsfactoren en fysieke vereisten. Wordt de schoen binnen of buiten gedragen? Worden de schoenen gebruikt om te wandelen of om te rennen? Enzovoorts.

Goede pasvorm

De meest fundamentele eis die aan schoenen wordt gesteld, is dat deze goed passen. De schoen moet bovendien stabiel zijn, in het bijzonder bij ouder wordende mensen. Stevig materiaal, voldoende brede hak en bij voorkeur veterschoenen zorgen voor goede pasvorm en stabiliteit.

De meest fundamentele eis die aan schoenen wordt gesteld, is dat deze goed passen.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.
Tel: 045-5742071
Email: info@pouwelsorthopedie.com