Steunzolen en Sportzolen en voetheffersorthese

Steunzolen (inlays / inlegzolen)

Steunzolen zijn individueel vervaardigde voetbedden ter ondersteuning van het voetskelet en correctie van de voetstand. Hierdoor wordt het lopen comfortabeler. Steunzolen ontlasten de banden, gewrichten en spieren van de voet en andere lichaamsdelen. Steunzolen staan ook bekend onder de naam inlays, correctiezolen, inlegzolen, sportinlays, uitneembare voetbedden en supplementen.

Steunzolen kunnen gebruikt worden voor de behandeling van verschillende klachten, zoals enkel- knie- en heupklachten, platvoeten, rugklachten, reumatische aandoeningen, drukpunten onder de voeten en sportblessures..

Waarom steunzolen?

  • Steunzolen corrigeren uw voetstand;
  • Steunzolen verbeteren uw algemene lichaamshouding;
  • Steunzolen verdelen de belasting van de druk onder uw voeten op een verbeterde manier (drukpunten vrij leggen);
  • Steunzolen verbeteren uw looppatroon;
  • Steunzolen verlichten de spanningen op een of meerdere spiergroepen.

De mogelijkheden hiervoor zijn sterk afhankelijk van de pasvorm en het volume van de bestaande confectieschoen.

Gebruik

Steunzolen functioneren het best in goede schoenen. Er bestaan ontzettend veel mogelijkheden en voor iedere activiteit bestaat een mogelijkheid met steunzolen. Veel van de steunzolen passen gewoon in uw confectieschoenen, werkschoenen of sportschoenen. U moet bij de aankoop van uw schoenen alleen wel rekening houden met de ruimte die uw steunzool nodig heeft. Steunzolen zijn eigenlijk onderhoudsvrij. Wij adviseren wel ze regelmatig te luchten en bij voorkeur te wisselen van paar. We raden ook aan de steunzolen regelmatig af te nemen met een vochtige doek.

Procedure

Bij aflevering geven we u instructies over het inlopen, het dragen en het onderhoud van de steunzolen, maar bijvoorbeeld ook over de schoen. Wij adviseren u om na één jaar een controleafspraak bij ons te maken, zodat wij uw ervaringen met u kunnen evalueren en eventuele aanpassingen kunnen bespreken.

Vergoedingen

Wanneer u een voetprobleem heeft wordt u meestal doorverwezen door uw huisarts, fysiotherapeut of medisch specialist. U kunt echter ook vrijblijvend voor een advies bij ons binnenlopen of een afspraak maken. Veel zorgverzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering de kosten van steunzolen. U kunt deze kosten achteraf indienen. Exacte informatie hierover vindt u in uw polisvoorwaarden. Hierin staat ook of er meerdere paren per jaar worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.
Tel: 045-5742071
Email: info@pouwelsorthopedie.com